Crisis bij De Graafschap: technisch directeur neemt ontslag

Crisis bij De Graafschap: td dient ontslag in door 'amateurisme' van voorzitter

29 juli om 12:47

Het is crisis bij De Graafschap, waar technisch directeur Peter Bijvelds per brief zijn ontslag heeft ingediend. Hij lag overhoop met de raad van commissarissen.

Bijvelds heeft per direct zijn taken neergelegd op De Vijverberg. 'Door een verschil van inzicht is een onwerkbare situatie ontstaan', meldt De Graafschap via de officiële kanalen. Volgens de Gelderlander is Bijvelds klaar met voorzitter Theo Hek, die hij in zijn ontslagbrief beticht van 'doorlopend amateurisme'.

Het is al geruime tijd onrustig bij De Graafschap. Ook algemeen directeur Michael Ogubai en financieel directeur Hans Mol liggen in de clinch met de raad van commissarissen, die onder leiding staat van Hek.

De problemen ontstonden in het voorjaar, toen Hek een samenwerking met Bayer Leverkusen op poten zette. De jonge scout Alexander Reuters maakte de overstap naar Doetinchem en tipte meerdere spelers, maar vond dat er onvoldoende naar hem werd geluisterd door Bijvelds. Dat viel verkeerd bij de directie en Reuters vertrok eind mei alweer. Daarna kwam het niet meer goed tussen de directie en rvc.