'Xavi Simons is eruit en licht alle partijen in over transferbeslissing'

Update: 'Clubs zijn eruit, Xavi Simons wordt weer uitgeleend door PSG'

4 augustus om 11:49
Laatste update: 4 augustus om 11:44

Het is zeker dat Xavi Simons ook komend seizoen voor RB Leipzig speelt, meldt Sky Sport uit Duitsland. De Oranje-international zou inmiddels alle partijen hebben ingelicht.

RB Leipzig huurde Simons vorig seizoen al van Paris Saint-Germain en zette alles op alles om de 21-jarige smaakmaker binnenboord te houden. Dat is gelukt, ondanks concrete interesse van clubs als Bayern München en Manchester United. Simons wilde zélf in Leipzig blijven, klinkt het. Alle betrokken partijen zijn inmiddels op de hoogte van de beslissing.

De bal ligt nu bij de clubs: Leipzig en PSG moeten alleen de laatste plooien nog gladstrijken. Zodra dat is gebeurd, zet Simons zijn handtekening onder een nieuw huurcontract in Duitsland. Opnieuw is er géén optie tot koop afgesproken. Bayern München blijft met lege handen achter, ook al bracht Der Rekordmeister een bod van tientallen miljoen euro's uit.

Hoewel RB Leipzig eruit is met Simons, durft sportief directeur Johann Plenge nog geen victorie te kraaien. "Ik kan niet beloven dat Xavi na het trainingskamp in Amerika weer in Leipzig is, maar ik kan wel beloven dat we er alles aan zullen doen", zegt hij tegen Kicker. "We hebben hele goede argumenten voor Xavi en Paris Saint-Germain. Deze argumenten tellen - en niet hoe vaak en luid we ze publiekelijk aankondigen."

Update: Ook de clubs lijken eruit te zijn gekomen. Transferexperts Fabrizio Romano en Florian Plettenberg melden beide op X dat Xavi Simons nog een jaar voor RB Leipzig gaat uitkomen.