Harvey Elliott smult van Slot

Liverpool-middenvelder smult van Slot-trainingen: 'Heel elegant, heel Nederlands'

29 juli om 10:25
Laatste update: 29 juli om 10:47

De hand van Arne Slot is nu al zichtbaar bij Liverpool. Dat vindt Harvey Elliott. De middenvelder is lyrisch over de Nederlander, wiens speelstijl in zijn ogen beduidend anders is dan die van voorganger Jürgen Klopp. 

Elliott stond afgelopen weekend in de basis tijdens het oefenduel van Liverpool met Betis Sevilla (1-0). Hoewel Slot pas net aan het werk is bij de Engelse topclub, is zijn filosofie in ieder geval al gedeeltelijk overgekomen op de spelers. "Het is heel elegant, heel Nederlands", vertelt Elliott aan de BBC

"Ik vind het heel mooi. We werken er hard aan. Het draait meer om balbezit en het is anders dan we gewend zijn", vervolgt hij. "Je ziet duidelijke patronen en de spelers zijn enthousiast om het te laten zien in de wedstrijden. De sfeer is goed."

Komende donderdag moet Liverpool weer aan de bak. Dan staat de oefenwedstrijd tegen Arsenal op het programma. "Eerlijk gezegd denk ik dat we het snel onder knie zullen hebben", doelt Elliott over de speelwijze van Slot. "In de laatste wedstrijd hebben we kunnen laten zien dat er bepaalde momenten waren dat het voetballend heel lekker liep, maar het is pas de voorbereiding. Ook als het niet meteen lukt, moeten we doorgaan. Alles is nieuw."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!