Van der Sar omzeilt Manchester United-suggestie

Van der Sar wil 'volgende stap zetten' en wordt gevraagd naar Manchester United

29 juli om 07:22
Laatste update: 1 augustus om 18:50

Edwin van der Sar wil binnen afzienbare tijd terugkeren in de sportwereld. Waar en wanneer, dat weet de voormalig algemeen directeur van Ajax niet. Een terugkeer bij Manchester United lijkt geen serieuze optie.

Van der Sar, die na zijn Ajax-exit werd geveld door een hersenbloeding, gunde zichzelf het laatste jaar de tijd om 'lekker te genieten'. Maar het begint weer te kriebelen. "Ik denk wel dat ik een volgende stap wil zetten", vertelt hij bij Humberto à Paris. "Ik zal een nieuw doel moeten vinden. Ik had heel lang het doel om Ajax omhoog te brengen, naar de Europese top. Nu ben ik even mijn doel kwijt, maar dat ga ik op een gegeven moment wel vinden."

De suggestie dat een terugkeer naar Manchester United het 'meest logisch' zou zijn, wijst Van der Sar soepeltjes van de hand. "Ik denk dat er op dit moment wel even genoeg Nederlanders zijn", knipoogt de oud-keeper van The Mancunians. Hij doelt op onder meer Erik ten Hag, Ruud van Nistelrooij, René Hake, Jelle ten Rouwelaar en spelers als Joshua Zirkzee en Tyrell Malacia. "Laat die mannen op het veld lekker aan de slag gaan."

Het maken van lange werkweken lijkt Van der Sar op dit moment ook niet echt te zien zitten. "Ik weet niet of ik weer vijftig of zestig uur wil gaan werken. Worden het losse projecten, wordt het iets bij een bond of wordt het iets in de sport? Ik heb nog geen idee. Maar de sport trekt wel. Dat is het mooiste wat er is."