Van der Sar openhartig over tijd bij Ajax

Van der Sar openhartig over tijd bij Ajax: 'Het is ongelooflijk wat er is gebeurd'

28 juli om 23:59
Laatste update: 29 juli om 00:01

Edwin van der Sar heeft bij het televisieprogramma Humberto à Paris gereageerd op de bestuurlijke chaos die heerste bij zijn oude werkgever, Ajax. De voormalig sluitpost en algemeen directeur van de Amsterdammers verwacht dat de club snel weer betere tijden gaat kennen. Ook geeft hij een update over zijn gezondheid.

"Ik heb tien à elf fantastische jaren gehad bij Ajax", begint Van der Sar zijn verhaal. "De laatste twee jaren waren echter wel heel pittig. Uiteindelijk wilde ik andere dingen gaan doen in mijn leven. Ik wilde meer vrije tijd en meer gaan reizen", legt hij de reden van zijn uiteindelijke vertrek uit.

In de laatste jaren van Van der Sars dienstverband ging het al wat minder met de Amsterdammers. De voormalig algemeen directeur kreeg zelf ook steeds meer kritiek te verduren. Na zijn vertrek ging het echter van kwaad tot erger, vertelt de ex-doelman. "Ik heb wel contact gehad met mensen binnen de club, supporters en anderen. Het is ongelooflijk wat er is gebeurd, maar ik weet zeker dat er ook heel veel goed staat. Met de nieuwe trainer moet het nu op het veld weer gaan klikken", verwacht hij betere tijden.

"Het is doodzonde dat er veel mensen weg moesten en zelf weggegaan zijn, maar ik weet zeker dat de mensen die er nu zitten aan het opbouwen zijn", gaat Van der Sar verder. "Er is een nieuwe trainer en van daaruit zal je met club, de fans en de sponsors door moeten."

Vlak nadat Van der Sar stopte als algemeen directeur van Ajax, liep hij tijdens een vakantie een hersenbloeding op. Het gaat nu echter goed met de oud-doelman. "Ik heb eigenlijk nergens meer last van. Ik ben blij dat ik verder kan met mijn leven." Ook vertelt hij anderen met hersenletsel te helpen en ondersteuning te bieden.