NAC Breda gaat Paula overnemen van Stuttgart

'Duitse jeugdinternational wijst 'grotere clubs' af en kiest voor stap naar NAC'

28 juli om 20:10

NAC Breda is hard op weg om zich te versterken met Raul Paula. De aanvallende middenvelder moet overkomen van VfB Stuttgart, aldus Voetbal International.

Peter Maas, de technisch directeur van NAC, zou al geruime tijd bezig zijn om Paula los te weken bij Stuttgart. De Champions League-deelnemer lijkt inmiddels bereid om hem van de hand te doen. 

De twintigjarige Paula maakte zijn minuten het afgelopen seizoen bij Stuttgart II. De Duitse jeugdinternational maakte veel indruk in de 3. Bundesliga, en vond maar liefst vijftien keer het net. Ook was hij goed voor zeven assists. Een debuut in de hoofdmacht leverde het hem niet op, maar Paula maakte wel al een aantal keer deel uit van de wedstrijdselectie van het eerste. 

Paula zou aanvankelijk met Stuttgart meereizen naar Azië voor de voorbereidingstrip, maar NAC heeft ervoor gezorgd dat hij verstek laat gaan. Omdat de Duitser heel graag actief wil zijn op het hoogste niveau, is de Bundesliga-club bereid om mee te werken aan een vertrek. Paula kan ook naar 'grotere' clubs, maar daar heeft hij, in tegenstelling tot bij NAC, geen garantie op een plek in de basiself. 

Het lijkt erop dat de promovendus Paula, die in Zuid-Duitsland nog een contract tot medio 2025 heeft, transfervrij op kan pikken. Wel staat daar een doorverkooppercentage bij een eventuele volgende transfer tegenover.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!