Fer, Boussaid, Azarkan en Schreuder over Al-Nasr

Eredivisie-gehalte in Dubai stijgt flink: 'Plan van Schreuder heeft mij overtuigd'

28 juli om 18:34

Met de komst van Leroy Fer, Marouane Azarkan en Othmane Boussaid is het Eredivisie-gehalte bij Al-Nasr flink gestegen. In gesprek met ESPN gaat het trio in op de transfer naar de club uit Dubai, waar Alfred en Bart Schreuder aan het roer staan.

Fer maakte deze zomer de overstap van het Turkse Alanyaspor naar Al-Nasr. Die keuze is niet alleen op geld gebaseerd. "De trainer heeft een heel grote rol gespeeld in mijn keuze", aldus de oud-Feyenoorder. "Ik had in Turkije kunnen blijven, maar ik had een heel goed gevoel bij het plan van de trainer."

Al-Nasr haalde ook twee spelers op bij FC Utrecht, waaronder Boussaid. "Voor mij was dit een goede keuze. Die gebaseerd is op de omgeving in Dubai, maar ook op de trainer die me heeft overtuigd", aldus de dribbelaar. Voor Azarkan geldt zo goed als hetzelfde. De buitenspeler annex middenvelder maakte de keuze 'puur op gevoel'. "Ik heb er met mijn familie over gesproken en ik wilde sowieso weg bij FC Utrecht aangezien ik te weinig aan spelen toekwam. Ik was op zoek naar vastigheid. Toen sprak ik Alfred Schreuder en die kwam met een goed plan en het voelde goed. Ik volg mijn gevoel en daarom heb ik mijn akkoord gegeven."

Bart Schreuder erkent dat het financiële plaatje hoogstwaarschijnlijk ook meespeelt in de keuze voor Al-Nasr. "Het verhaal is voor spelers interessant omdat het in Dubai is en natuurlijk ook financieel gezien. Daarnaast hanteren wij een Nederlandse manier van spelen. Dat is wellicht ook interessant voor een speler."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!