Oosterwolde op schaduwlijst van Bologna

'Nederlandse verdediger op schaduwlijst van Bologna met Hummels-alternatieven'

28 juli om 17:00

Bologna ziet in Jayden Oosterwolde een alternatief voor Mats Hummels, aldus Corriere dello Sport. De Italiaanse club wil graag met de transfervrije Duitse verdediger in zee gaan, maar hij heeft nog bedenktijd nodig. Omdat Bologna straks niet met lege handen wil komen te staan, heeft het een schaduwlijst opgesteld. 

Bologna staat volgens diverse media op het punt om Riccardo Calafiori te verkopen aan Arsenal. De Italiaanse verdediger is volgens de laatste berichtgeving op weg naar de Verenigde Staten, waar Arsenal zich momenteel voorbereidt op het nieuwe seizoen. Daar zal Calafiori, voor wie Arsenal ongeveer 50 miljoen euro gaat betalen, een contract tekenen. 

Daardoor komt er een vacature vrij bij Bologna. Hummels geldt als een serieuze kandidaat. Er is ook al contact geweest, maar de oud-speler van Borussia Dortmund wil de knoop maar niet doorhakken. De club waar sinds kort ook Thijs Dallinga onder contract staat schakelt dus voorzichtig door naar andere kandidaten. Logan Costa (Toulouse), Sikou Niakate (Braga), Daniele Rugani (Juventus), Jaka Bijol (Udinese), Otávio (FC Porto), Ajax-verdediger Josip Sutalo en dus Oosterwolde zijn in beeld. 

De geboren Zwollenaar speelde in Nederland voor FC Twente. Begin 2022 trok hij naar Parma, om een jaar later naar Fenerbahçe te verkassen. Daar heeft de 23-jarige Nederlander zich ontpopt tot een belangrijke schakel. Afgelopen seizoen speelde hij nog 43 officiële wedstrijden. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!