Arsenal plant gesprekken in met Mikel Merino

'Arsenal wordt concreet: snel nieuwe gesprekken over transfer van Spaanse EK-ster'

28 juli om 16:16

Er bestaat een kans dat Arsenal aan de haal gaat met Mikel Merino, aldus Fabrizio Romano. Volgens de Italiaanse transferexpert gaan The Gunners volgende week weer om de tafel met Real Sociedad, de club waar Merino nog tot medio 2025 onder contract staat.  

Via X meldt Romano dat Arsenal bereid is om na 'positieve contacten' volgende week verder te praten over een eventuele transfer van Merino. De 28-jarige Spanjaard is niet de enige middenvelder die prijkt op het verlanglijstje van Arsenal, maar hij staat er wel beter op dan andere kandidaten. 

Een akkoord hangt af van het prijskaartje dat Sociedad om de nek van de 28-voudig international besluit te hangen. Volgens Transfermarkt kost Merino op dit moment ongeveer 50 miljoen euro. In Londen zou men in hem een opvolger zien van Emile Smith Rowe, die vermoedelijk de overstap maakt naar Fulham. 

Merino kwam eerder uit voor respectievelijk Osasuna, Borussia Dortmund en Newcastle United. In 2018 maakte hij voor 12 miljoen euro de overstap naar Sociedad. Daar speelde hij zich in de kijker bij het nationale elftal van Spanje, waarmee hij deze zomer het EK won. Merino speelde in Duitsland elke wedstrijd, en vertolkte in de kwartfinale tegen Duitsland (2-1) een heldenrol door vlak voor tijd het winnende doelpunt te maken.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!