Tissoudali van Gent naar PAOK Saloniki

Tissoudali (ex-Eredivisie) maakt miljoenentransfer en gaat Champions League in

28 juli om 12:54
Laatste update: 28 juli om 12:54

Tarik Tissoudali mag zich vanaf zondag officieel speler van PAOK Saloniki noemen. De aanvaller komt over van KAA Gent, en kan zich met de Griekse kampioen gaan plaatsen voor de hoofdfase van de Champions League.

De inmiddels 31-jarige Tissoudali, een geboren Amsterdammer, heeft een Eredivisie-verleden. In 2014 streek hij neer bij Telstar, waarvoor hij in 73 wedstrijden 23 doelpunten maakte. Daarna maakte een de overstap naar Le Havre. In Frankrijk wist hij niet te aarden, waarna hij verhuurd werd aan SC Cambuur, VVV-Venlo en De Graafschap. 

Uiteindelijk pikte Beerschot hem op. Die club verkocht hem in 2021 aan Gent, waar hij uitgroeide tot een zeer belangrijke speler. De veertienvoudig international van Marokko maakte voor Gent 56 goals in 135 wedstrijden. Dat leverde hem de interesse op van PAOK. 

De Grieken betalen volgens Het Laatste Nieuws 2,2 miljoen euro voor Tissoudali, die in Thessaloniki een jaarsalaris van naar verluidt 1,5 miljoen euro netto gaat verdienen. Mogelijk maakt hij komende woensdag zijn debuut. Dan speelt PAOK de return in de voorronde van de Champions League. Het heenduel werd door de Griekse kampioen met 3-2 gewonnen van het Bosnische Borac Banja Luka.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!