Frenkie de Jong mist trip van FC Barcelona naar de Verenigde Staten

Nieuwe tegenvaller: Frenkie mist groot deel van voorbereiding FC Barcelona

28 juli om 12:30
Laatste update: 28 juli om 12:45

Het zat er al aan te komen, maar Frenkie de Jong gaat officieel niet mee met FC Barcelona op tour naar de Verenigde Staten. De Spaanse topclub heeft de lijst met spelers zondagmiddag bekendgemaakt. De Jong is overigens niet de enige afwezige. 

De Jong raakte zoals bekend in april van dit jaar geblesseerd tijdens El Clasico. In aanloop naar het EK leek hij even op tijd te herstellen van zijn enkelproblemen, maar bondscoach Ronald Koeman liet hem uiteindelijk thuis. AS meldde eerder deze week al dat De Jong geen deel uit zou maken van de selectie voor de trip naar de VS. 

Dat is nu bevestigd door Barcelona, waar de zorgen om De Jong groot zouden zijn. De revalidatie van de Oranje-international duurt inmiddels al een week of twaalf, terwijl er normaliter tussen de zes en acht weken staan voor dergelijke blessures. Zelfs zijn deelname aan de eerste competitiewedstrijd op 17 augustus is nog onzeker. 

Overigens is De Jong niet de enige speler van Barcelona die achterblijft in Spanje. Ook Ansu Fati, Pedri, Gavi én Ronald Araújo missen de trip, waar de ploeg van trainer Hansi Flick wedstrijden speelt tegen Manchester City, Real Madrid en AC Milan.