Blessuregevallen leiden tot kopzorgen in Eindhoven

Blessuregevallen leiden tot 'kopzorgen' in Eindhoven: 'Er zijn nu grote problemen'

28 juli om 11:57

Er zijn defensieve kopzorgen in Eindhoven. De blessures die Mauro Junior en Olivier Boscagli zaterdag opliepen tegen Valencia, hebben voor stress gezorgd. Dat meldt het Eindhovens Dagblad zondag. 

PSV won weliswaar met 2-1 van Valencia, maar zag verdedigers Mauro en Boscagli met een blessure uitvallen. 'Juist in de linie waarin de bezetting kwalitatief en kwantitatief veel minder aanspreekt, zijn er nu grote problemen', begint het ED. De lokale krant plaatst daarbij wel een kanttekening, want een officiële medische diagnose over het tweetal volgt waarschijnlijk pas komende maandag. 

Mauro kampt waarschijnlijk met acute hamstringklachten. Dat zorgt voor 'kopzorgen' bij Peter Bosz en co. Allereerst omdat men in Eindhoven de blessuregevoelige Braziliaan eindelijk eens een seizoen zonder pijntjes gunde, maar vooral omdat 'het plan voor de defensie wel heel wankel wordt'. 

Ook Armando Obispo ligt eruit, net als Boscagli dus. Mocht ook hij een lange tijd door moeten brengen in de ziekenboeg, dan zit PSV 'helemaal in de piepzak en is de selectie achterin ogenschijnlijk veel te dun om aan het seizoen te beginnen', schetst het ED, dat stelt dat de landskampioen momenteel een type Patrick van Aanholt mist. Hij was multi-inzetbaar, maar te duur voor een rol op de achtergrond. 

Duidelijk is dat PSV de komende dagen in spanning toeleeft naar de diagnoses van Mauro en Boscagli. Als een van de twee er lang uitligt, ligt het in de lijn der verwachting dat de club zich gaat naast transferdoelwit Sepp van den Berg gaat beraden over nog een verdedigende versterking. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!