Transfer van De Gea naar Genoa afgeketst

'Italiaanse club schrikt van 'onrealistische' salariswensen en wijst De Gea af'

28 juli om 11:18

David de Gea gaat zijn loopbaan geen herstart geven bij Genoa. De Spaanse doelman, die inmiddels al een jaar clubloos is, zou zich onlangs hebben aangeboden bij de Serie A-club. Daar wordt het salaris dat De Gea wenst echter te gortig bevonden. Dat meldt Sky Sports. 

Genoa heeft Josip Martínez aan Internazionale verkocht en is op zoek naar een vervanger. Diverse media brachten Il Grifone deze week in verband met De Gea. De keeper zou zich zelf hebben aangeboden bij de club van trainer Alberto Gilardino. 

Daar is dat aanbod in overweging genomen, maar na interne gesprekken is geconstateerd dat het salaris dat De Gea wenst simpelweg onbetaalbaar is voor Genoa. De verwachtingen die de 45-voudig international van Spanje heeft, zijn 'onrealistisch', zo is te lezen. Welk bedrag hij jaarlijks op hoopte te strijken in Italië, is niet bekend. 

De sabbatical van De Gea lijkt zodoende nog wat langer te gaan duren. Op 1 juli van 2023 liep zijn contract af bij Manchester United, de club waarvoor hij maar liefst 545 officiële wedstrijden speelde.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!