Arteta dolblij met herstelde Timber

Arteta dolblij na zege op United: 'Voelt alsof we een nieuwe aanwinst hebben'

28 juli om 10:55

Mikel Arteta blijft zich verbazen over de kwaliteiten van de Jurriën Timber. De verdediger van Arsenal is hersteld van zijn zware knieblessure en tikt volgens de 42-jarige coach een hoog niveau aan in de voorbereiding van The Gunners.

"Hij krijgt het ritme te pakken', zei Arteta op het persmoment na afloop van het oefenduel met Manchester United (2-1 winst). "Hij heeft natuurlijk veel voetbal gemist het afgelopen jaar, maar ik ben erg blij met hem."

Hoewel Arteta hem tegen United centraal achterin liet starten, lijkt Timber zich voornamelijk te moeten richten op de backposities. "We vragen hem op een andere positie te spelen dan dat we eigenlijk in gedachten hadden voor hem. Dat is vanwege het aantal spelers dat we nu beschikbaar hebben."

Toch maakt Timber ook centraal achterin een ijzersterke indruk op Arteta. "Kijk naar hem. Hoe hij druk zet, hoe hij leiderschap toont, hoe kalm hij blijft. Het voelt alsof we een nieuwe aanwinst hebben. Hij is een grote toegevoegde waarde voor dit team."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!