NEC-trainer Meijer luidt de noodklok: 'We hebben een probleem'

NEC-trainer Meijer met de handen in het haar: 'We hebben een probleem'

28 juli om 08:46

Rogier Meijer mist een echte spits bij NEC. De trainer van de Nijmegenaren ziet dat zijn ploeg, mede door blessureleed, nog niet klaar is voor de start van de competitie en hoopt vurig op de komst van aanvallende versterkingen.

"Met name voorin hebben we nog problemen", liet Meijer na de oefenwedstrijd tegen Olympiakos optekenen door Voetbal International. NEC ging met 2-0 onderuit. "Dat is ook niet zo gek, want we spelen zonder echte spits", analyseerde de 42-jarige trainer. "We hebben geen aanspeelpunt voorin, daardoor kwamen de ballen ook snel terug."

Meijer beseft dat zijn ploeg aanvallende impulsen nodig heeft, mede door de blessures van Koki Ogawa en het vertrek van Sylla Sow. "Uiteindelijk moeten we er tegen FC Twente klaar voor zijn en het is zichtbaar dat we er nu nog niet klaar voor zijn, zeker voorin niet." De trainer ziet het liefst nog twee aanvallende versterkingen komen. "We hebben nu al een basis staan. Dat is een fijne ontwikkeling, maar goed, we missen dus nog wel een spits. Dat weet iedereen en Carlos Aalbers (technisch directeur, red.) is daarmee bezig."

NEC greep naast Lammers

NEC was bereid om ver te gaan voor Sam Lammers, die uiteindelijk voor FC Twente koos. Ook Sydney van Hooijdonk werd genoemd als nieuwe aanvalsleider, maar de spits van Bologna zou aangegeven hebben liever in het buitenland te voetballen. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!