'Roma kaapt La Liga-topscorer weg voor neus Atlético'

'Transfercoup: AS Roma kaapt La Liga-topscorer weg voor neus Atlético'

27 juli om 23:34

Niet Atlético Madrid, maar AS Roma wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe club van Artem Dovbyk. De Romeinen handelen razendsnel nu de zaakwaarnemer van de 27-jarige spits er niet uit is gekomen met Los Rojiblancos.

Alles leek erop dat Dovbyk de opvolger van Alvara Morata bij Atlético Madrid zou worden. De Spaanse topclub had met Girona al een akkoord bereikt over een transfersom van 32 miljoen euro, plus zeven miljoen aan bonussen. De deal nam vervolgens echter een verrassende wending. De zaakwaarnemer van de Oekraïner bereikte geen deal met Atlético over zijn eigen commissie en het salaris van zijn cliënt, meldt Relevo.

"Atlético is een geweldige club, maar we zien hier geen serieus project voor Artem. Het aanbod is financieel gezien ook aanzienlijk inferieur aan de aanbiedingen van andere clubs die geïnteresseerd zijn in de topscorer van La Liga", zei de belangenbehartiger er zelf over.

Naast Relevo melden ook Fabrizio Romano en Gianluca di Marzio dat AS Roma snel in het gat is gesprongen. De Romeinen zijn er wél in geslaagd om tot overeenstemming te komen met Dovbyk en zijn zaakwaarnemer. De Serie A-club lijkt bovendien bereid om aan de vraagprijs van Girona te voldoen, waardoor er snel groen licht kan komen voor de transfer. West Ham United waagde ook nog een poging, maar kreeg te horen dat de spits naar Stadio Olimpico wil.

Dovbyk maakte het afgelopen seizoen indruk bij Girona, dat een jaar geleden nog zo'n 7,75 miljoen euro voor hem betaalde aan SK Dnipro. Met 24 treffers werd hij topscorer van La Liga. Bovendien gaf hij acht assists.