Bosz: 'Ging als idioot door op Boscagli'

Bosz baalt: 'Hij miste Noa op haar na en ging als idioot door op Boscagli...'

27 juli om 23:15

Peter Bosz oordeelt na de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen Valencia dat PSV er goed voorstaat. De trainer kon echter nog geen uitsluitsel geven over de blessures van Mauro Júnior en Olivier Boscagli. 

"Hoe ernstig het precies is weet ik niet. Morgenochtend horen we misschien meer", aldus Bosz. Mauro ging met een hamstringblessure naar de kant, Boscagli had last van zijn schouder. Met Armando Obispo en Sergiño Dest zitten bovendien al twee andere verdedigers in de lappenmand. De spoeling dreigt dun te worden. "Of ik me zorgen om de achterhoede maak? Ik maak me nooit zorgen en richt me altijd op de spelers die er wel zijn."

Bosz stoorde zich wel aan de Spaanse spelopvatting. Met name Hugo Duro ging er stevig in. "Die nummer negen, hè? Die miste Noa (Lang, red.) twee keer op een haar na en ging daarna als een idioot door op Olivier Boscagli..."

Al met al is Bosz desondanks tevreden. "De vastigheden komen langzaam terug, maar de tegengoal was gewoon slecht. Daar moeten we goed naar kijken, maar geheel genomen ben ik heel tevreden."

Bosz denkt dat PSV klaar is voor het nieuwe seizoen. "We staan er goed op, maar een voorbereiding zegt nog niets over met welke groep je het seizoen ingaat. De spelers moeten beseffen dat ze keihard moeten werken om goede resultaten te halen. Onze eerste belangrijke wedstrijd is die tegen Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal. Vanaf morgen (zondag, red.) gaan we kijken hoe we dat gaan invullen."