Fabregas wil Kevin Diks naar Como halen

Fabregas wil Nederlander naar Como halen: 'Bod van 5 miljoen euro uitgebracht'

27 juli om 13:55

Het Como van Cesc Fabregas wil Kevin Diks naar de Serie A halen, zo meldt het Deense Tipsbladet. De promovendus is al langere tijd geïnteresseerd in de diensten van de Nederlander, maar is nu met een verbeterd bod aan komen zetten bij FC Kopenhagen. Het bod bedraagt vijf miljoen euro.

Como is de afgelopen transferperiode al druk in de weer geweest. Met de komst van onder andere Andrea Belotti, Alberto Moreno en Pepe Reina haalde de Italiaanse promovendus grote namen binden. Daarnaast hoopt de club nog altijd op de komst van de transfervrije Raphaël Varane.

Ook wordt Como nu concreet voor Diks. Voor de 27-jarige verdediger zou een transfer naar Como een terugkeer in de Serie A betekenen. In 2016 verhuisde Diks voor bijna drie miljoen euro van Vitesse naar Fiorentina. Via huurconstructies kwam de verdediger vervolgens bij opnieuw Vitesse, Feyenoord, Empoli en het Deense Aarhus GF uit. Inmiddels speelt Diks al drie seizoenen voor Kopenhagen.

Bij Como zou de Nederlander onder het bewind van Fabregas komen te spelen, die zijn ploeg afgelopen seizoen naar promotie leidde en daarmee een contractverlenging afdwong. Met Cas Odenthal speelt er momenteel één andere Nederlander bij de club.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!