SC Heerenveen maakt gehakt van Rayo Vallecano

Heerenveen wervelt: Van Persie-manschappen maken gehakt van La Liga-club

26 juli om 20:57

SC Heerenveen heeft vrijdagavond overtuigend afgerekend met Rayo Vallecano. De club, die komend seizoen acteert op het hoogste niveau in Spanje, liep in Friesland tegen een 5-0 nederlaag aan. Uitblinker bij de ploeg van trainer Robin van Persie: Daniel Karlsbakk. 

Heerenveen draait een uitstekende voorbereiding. Eerder deze maand werden FC Dordrecht en ook PEC Zwolle al overtuigend verslagen met respectievelijk 4-1 en 5-2. De Friese aanvalsmachine draaide ook vrijdagavond weer op volle touren. Vallecano-spits Raul de Thomas stichtte het eerste gevaar, maar Heerenveen opende via Osame Sahraoui de score. De begeerde vleugelaanvaller deed dat na een fraaie dribbel. 

Na rust vielen de goals als rijpe appelen. Karlsbakk vond het net twee keer, maar moest de mooiste goal van de avond laten aan Simon Olsson. In de slotfase tekende Karlsbakk nog voor de 5-0 en voor zijn hattrick. 

Van Persie en co. spelen nog een wedstrijd in de voorbereiding, uit bij Middlesbrough. Op 11 augustus begint 'het echte werk'. Dan is Ajax de tegenstander in speelronde één van het nieuwe Eredivisie-seizoen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!