David de Gea vertrekt mogelijk naar Genoa

'De Gea staat na jaar zonder club voor comeback: doelman biedt zich aan in Italië'

26 juli om 19:15
Laatste update: 26 juli om 22:07

David de Gea is al een jaar clubloos, maar gaat mogelijk snel weer aan de bak. De Spaanse keeper staat open voor een dienstverband bij Serie A-club Genoa. Dat melden diverse Italiaanse media vrijdag. 

Vorig seizoen stond Josip Martínez onder de lat bij Genoa, maar hij is vertrokken naar Internazionale. De club moet zodoende op zoek naar een vervanger. De Gea heeft zich volgens transferexpert opengesteld voor een overstap naar Il Grifone.

De bal ligt nu bij de club van trainer Alberto Gilardino om te beslissen of ze de ervaren Spanjaard een contract willen voorschotelen. Op basis van wedstrijdritme zal Genoa De Gea niet aan willen trekken. Het contract van de 33-jarige Madrileen bij Manchester United liep op 1 juli van 2023 af. Voor de Engelse topclub speelde hij maar liefst 545 officiële duels. 

Vorige week postte de 45-voudig international van Spanje nog een ietwat cryptisch bericht op X, voorheen Twitter. Toen zinspeelde hij middels een zandlopertje op de snelle afronding van een transfer.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!