Hartjes van Feyenoord naar Excelsior

Rotterdamse transfer: Feyenoord neemt na negen jaar afscheid van jeugdexponent

26 juli om 18:29

Feyenoord heeft definitief afscheid genomen van Lennard Hartjes. De 21-jarige middenvelder maakt de overstap naar Excelsior, waar hij een contract tot medio 2027 tekent.

Hartjes maakte vorige zomer al op huurbasis de overstap van Feyenoord naar Excelsior. De middenvelder speelde direct een rol in de spectaculaire seizoensstart van de Rotterdammers door als basisklant de 4-3 overwinning op NEC mee te maken. Daarna raakte Hartjes op de training heftig geblesseerd aan zijn knie, waardoor het seizoen ten einde was voor hem.

Een seizoen later komt het wederom tot een samenwerking. Dit keer definitief. Hartjes tekent voor drie seizoenen op Woudestein en laat Feyenoord daardoor achter zich. "Ondanks mijn blessure kijk ik terug op een mooie tijd bij Excelsior. Met als hoogtepunt de eerste wedstrijd van het seizoen tegen NEC. Ik had het gevoel dat ik hier nog niet klaar was en ben blij om hier weer te zijn", aldus de middenvelder op de clubsite.

Hartjes maakte op twaalfjarige leeftijd de overstap van VV Spijkenisse naar Feyenoord. In het seizoen 2021-2022 haalde Arne Slot hem bij het eerste elftal. Op 12 augustus 2021 maakte hij zijn officiële debuut voor de Rotterdammers tegen Luzern in de Conference League. Na verhuurperiodes bij Roda JC en Excelsior laat hij Feyenoord nu definitief achter zich.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!