Oefenduel Ajax - Vitesse 4-1

Uitgerekend Traoré en Van den Boomen schieten Ajax in oefenduel langs Vitesse

26 juli om 17:57
Laatste update: 26 juli om 18:10

Ajax heeft in een oefenduel met 4-1 gewonnen van Vitesse. De wedstrijd werd afgewerkt achter gesloten deuren op De Toekomst. Bertrand Traoré maakte een van de Amsterdamse doelpunten tegen zijn oude club.

Het duel op De Toekomst was voor Ajax een mogelijkheid om de reserves aan spelen toe te laten komen. Vitesse keek bij rust al tegen een 3-0 achterstand aan. Branco van den Boomen, die Ajax donderdagavond nog naar de overwinning kopte in de voorronde van de Europa League tegen FK Vojvodina (1-0), verzorgde de 1-0 én de 2-0. Julian Rijkhoff deed ook een duit in het zakje, waardoor de Amsterdammers met een comfortabele voorsprong gingen rusten.

Na rust was het voor Vitesse zaak om een grotere nederlaag te voorkomen. Dat lukte aardig. Irakli Yegoian tekende zelfs voor de 3-1, maar een comeback bleek niet in de maak. In de slotfase zorgde uitgerekend Traoré er zelfs voor dat de marge van drie doelpunten werd hersteld voor Ajax. De Burkinees luisterde zijn officieuze rentree zo op met een goal tegen de club waar hij tussen 2013 en 2015 speelde.

Bij de Arnhemmers speelde er met Tomislav Gudelj een proefspeler mee tegen Ajax. De Kroaat mag zich de komende tijd bewijzen aan trainer John van de Brom. De 26-jarige spits speelde vorig seizoen voor NK Varazdin in zijn geboorteland.