Williams naar Barça of PSG

''Allesbeslissende uren' gaan in voor EK-ster, Barça en PSG wachten met smart'

26 juli om 17:48

Nico Williams maakt binnen enkele uren de beslissing voor welke club hij komend seizoen wil spelen. Dat meldt het Spaanse SPORT. De EK-uitblinker kan kiezen uit FC Barcelona, Paris Saint-Germain of zijn huidige club Athletic Bilbao.

SPORT spreekt van 'allesbeslissende uren' als het gaat om de toekomst van Williams. De aanvaller wikt en weegt welke club er met zijn handtekening vandoor gaat. Er zijn drie mogelijke scenario’s: hij tekent bij Barça, hij tekent bij PSG of hij blijft langer bij zijn huidige club.

Als Williams voor de Catalanen kiest is dat duidelijk vanwege ‘persoonlijke motivatie’, want volgens het Spaanse medium biedt PSG veel betere financiële voorwaarden. Die zijn vele malen beter dan die van het aanbod van Barça. Toch heerst er optimisme bij de Spaanse grootmacht, door wat de speler en zijn omgeving de afgelopen dagen hebben uitgestraald. Eigenlijk had Barça al lang duidelijkheid willen hebben, maar Williams had meer bedenktijd nodig.

Barcelona is in ieder geval bereidt om de clausule van 58 miljoen euro te betalen. Preses Joan Laporta heeft al verzekerd dat ze deze zonder problemen kunnen betalen. Bovendien is er al contact met La Liga over de registratie van Williams.

Mocht Barça toch achter het net vissen, dan gaan de Catalanen sowieso voor Dani Olmo. Het liefst haalt de club allebei de spelers, maar de prioriteit gaat uit naar Williams en daardoor is het de vraag of Olmo financieel haalbaar is.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!