Ajax contracteert talenten

Dubbel contractnieuws voor uit Amsterdam: talenten verbinden zich aan Ajax

26 juli om 17:07

Eternal Barron en Yoram Boerhout hebben een contract getekend bij Ajax. Eerstgenoemde tekende zijn eerste contract tot medio 2027. Boerhout verlengt tot medio 2025 met de optie voor nog een jaar.

Boerhout is een negentienjarige aanvaller die in 2021 overkwam van de jeugdopleiding van sc Heerenveen. De jeugdspeler debuteerde in december 2023 in het betaalde voetbal voor Jong Ajax tegen FC Eindhoven (2-2). In totaal speelde hij acht duels voor Jong Ajax. Boerhout kende een moeizaam seizoen met onder meer een meniscusblessure. De aanvaller zag zijn contract aflopen bij de Amsterdammers, maar met zijn nieuwe contract komt er toch een verlengde samenwerking.

Barron heeft in tegenstelling tot Boerhout zijn eerste contract getekend bij Ajax. De zestienjarige aanvaller is de komende drie seizoenen verbonden aan de Amsterdammers. Barron kwam twee jaar geleden over van Sparta Rotterdam, waar de Amsterdammers een samenwerkingsverband me hebben. Komend seizoen gaat de aanvaller onderdeel uitmaken van de onder 17 van Ajax. Barron spreekt van ‘een mooie droom’ op de clubsite.

width="100%" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/-7cswKeQHvM?si=i6n2Ce26N47WMNe-" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen>