Vojvodina voelt vertrouwen: 'We hebben onze ware aard laten zien'

Vojvodina geeft zich niet gewonnen: 'Voelen die bal op de paal nog steeds'

26 juli om 16:06

FK Vojvodina ging in de Johan Cruijff ArenA met 1-0 ten onder tegen Ajax, maar is zeker niet ontevreden over het eigen optreden. Hoofdtrainer Bozidar Bandovic en middenvelder Njegos Petrovic zijn vol lof over het eigen spel en kijken met vertrouwen uit naar de return.

Ondanks de nederlaag is Bandovic tevreden over de manier waarop zijn ploeg voor de dag kwam. "Ik wil mijn spelers feliciteren met het gespeelde spel tegen een geweldig team als Ajax. We begonnen de wedstrijd goed, we zetten hoog druk, onderschepten wat ballen, maar daarna kregen we problemen met zijwaartse ballen", oordeelt de trainer.

Bandovic meent dat Vojvodina in het tweede bedrijf de sterkste was in de Johan Cruijff ArenA. "We hadden een doelpunt kunnen maken, maar ik ben tevreden met het spel en de opoffering. Ze hebben hun best gedaan, wij hebben een goede wedstrijd gespeeld. Bij dit soort wedstrijden tegen Ajax zijn we niet bezweken door de sfeer, we hebben onze ware aard laten zien, maar dit is pas de eerste wedstrijd. We zullen ons voorbereiden op het tweede deel en proberen te winnen."

Middenvelder Njegos Petrovic stelt dat zijn ploeg in de tweede helft zijn ware gezicht toonde. "We voelen die bal op de paal nog steeds, maar hebben over zeven dagen een herkansing en ik hoop dat we dit kunnen herhalen en kunnen winnen en doorgaan. In het tweede deel stonden we grotendeels goed, we hadden geen problemen, al is Ajax vooral op de flanken behoorlijk sterk."

"Als je tegen het grote Ajax speelt, moet je je terugtrekken", gaat Petrovic verder. "De intensiteit was goed en tegen Ajax kunnen we niet zonder laag blok spelen. Dit is een bijzondere wedstrijd, in een groot stadion tegen een grote club. Als we betere velden en meer van dit soort wedstrijden hadden, zouden we dit soort wedstrijden winnen."