'Chelsea nadert akkoord met Villarreal: nieuwe doelman bijna binnen'

Update: Chelsea betaalt 24,5 miljoen en presenteert nieuwe keeper

30 juli om 23:50
Laatste update: 30 juli om 23:50

Chelsea heeft zijn nieuwe doelman bijna binnen. The Blues zijn dichtbij een akkoord met Villarreal voor de overgang van Filip Jørgensen, zo meldt Fabrizio Romano.

Zelf heeft Jørgensen al overeenstemming bereikt met Chelsea, dat haast wil maken met het aantrekken van de doelman sinds de club lucht kreeg van de interesse van Olympique Marseille. Het eerste bod van Chelsea bedroeg naar verluidt twintig miljoen euro, maar dat hebben de Londenaren inmiddels verbeterd. De details van de deal worden op dit moment besproken met Villarreal. Eerder werden de Engelsen gelinkt aan Ajacied Diant Ramaj.

Jørgensen moet onder Enzo Maresca, de nieuwe hoofdtrainer van Chelsea, de concurrentie aangaan voor een plek onder de lat op Stamford Bridge. De doelman heeft elf interlands voor Denemarken Onder 21 op zijn naam staan, maar werd geboren in Zweden. Daar speelde hij in de jeugd van Malmö FF, alvorens naar Spanje te verhuizen. Daar belandde hij via RCD Mallorca bij Villarreal, waarvoor hij in 2023 debuteerde, nadat Gerónimo Rulli was verkocht aan Ajax. In totaal speelde hij 44 wedstrijden voor El Submarino Amarillo.

Update: Chelsea heeft de komst van Filip Jørgensen bevestigd. The Blues nemen de 22-jarige Deense keeper over van Villarreal, dat naar verluidt 24,5 miljoen euro ontvangt. Jørgensen heeft een contract voor zeven seizoenen getekend op Stamford Bridge.