Van Persie laaiend enthousiast over 'Kanté van Heerenveen'

Van Persie laaiend enthousiast over 'Kanté van Heerenveen': "Dit is een topper"

26 juli om 12:54

Robin van Persie is laaiend enthousiast over een van de zomeraankopen van sc Heerenveen. Amara Condé maakt in zijn eerste weken een verpletterende indruk op zijn nieuwe trainer.

Condé kwam deze zomer over van FC Magdeburg en heeft het hart van Van Persie gestolen. "Dit is een topper", zegt hij tegen Omrop Fryslân. Zijn komst was een unanieme beslissing van Van Persie, algemeen directeur Ferry de Haan en hoofdscout Kenneth Zandvliet. "Het was één van de spelers waarvan we heel snel zeiden: ja."

Van Persie legt uit: "Als je ziet hoe hij beweegt, hoe hij keuzes maakt aan de bal en hoe hij met lef doordekt... Hij is technisch goed, tactisch sterk en een leiderstype. Dat zijn heel veel plusjes, dus we dachten al snel: als 'ie komt, zou dat heel mooi zijn."

De vergelijking met N'Golo Kanté steekt de kop op. "Als je dan iemand moet noemen, dan is Kanté wel zo'n type speler waar hij mee te vergelijken is", aldus de voormalige topspits, die er meteen aan toevoegt: "Maar ik moet zeggen dat ik niet zo van die vergelijkingen houd."