Snelle zoekopdracht Branderhorst na Fortuna Sittard-deal

Snelle zoekopdracht na Fortuna Sittard-deal: 'Wie is wie en hoe heet iedereen'

26 juli om 11:51
Laatste update: 26 juli om 14:57

Mattijs Branderhorst is in de wolken met zijn huurtransfer van FC Utrecht naar Fortuna Sittard. Eindelijk lonkt een vaste basisplaats voor de dertigjarige doelman.

Branderhorst verpieterde het laatste seizoen op de bank bij Utrecht. Daar degradeerde hij tot tweede doelman na de late komst van Vasilios Barkas, nu een jaar geleden. "Ik was denk ik heel duidelijk op zoek naar speelminuten", verklaart Branderhorst bij ESPN zijn verhuizing naar Limburg.

"Ik wist bij Utrecht dat ze me heel graag daar wilden houden, maar dat de kans op speelminuten erg klein was. Toen heb ik gewoon aangeven dat ik graag wil spelen. En dat ik de kans wil krijgen om dat ergens anders te doen, als dat niet bij FC Utrecht gaat. Ik ben blij dat ik er nu op deze manier met Utrecht uit ben gekomen. Dit is het beste voor iedereen."

Branderhorst maakte donderdagavond al zijn debuut voor Fortuna Sittard in het oefenduel met Borussia Mönchengladbach (1-3 verlies). "Ik heb gisteravond heel even op Transfermarkt.nl gekeken welke spelers er nu bij Fortuna Sittard zitten. Wie is wie en hoe heet iedereen? En ja, dat helpt je toch."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!