De Boer: 'Shit-wijn bij Ajax'

De Boer beseft dat hij wel erg ver gaat: 'Het blijft shit-wijn bij Ajax'

26 juli om 08:05

Ronald de Boer ziet dat de kwaliteit van de Ajax-selectie nog flink te wensen overlaat. De Ziggo Sport-analist komt na het duel met Vojvodina in de voorronde van de Europa League met een mooie metafoor.

De Boer dacht donderdag even beterschap te bespeuren. "In de eerste helft zag ik wel agressie in het spel en zocht Ajax snel de diepte", zegt de oud-international bij Ziggo Sport. "Ik zag wel een energiek elftal. Dat vond ik wel een verschil met vorig seizoen. Ik zag iets meer dynamiek en energie in het elftal. Maar kwalitatief… Ja, het is nog steeds veel te matig."

Volgens De Boer ligt dat voornamelijk aan de kwaliteit van de spelersgroep. "Ja. Je kan een heel mooie wijnkaraf hier op tafel zetten – dat is de trainer – maar als je er slechte wijn in gooit, smaakt de wijn misschien twee procent beter, maar het blijft shit-wijn. Dat zijn een beetje de spelers. Nu ga ik wel heel erg ver, want er zitten ook genoeg goede spelers tussen en spelers gaan ons ook nog verrassen. Maar het is nog geen topwijn."

De Boer ziet dat er een grote uitdaging ligt voor directeuren Alex Kroes en Marijn Beuker. "Er moet nog wel wat gebeuren en dat weet Ajax ook. Het is niet gemakkelijk om spelers op dit moment naar Ajax te halen. Al hebben we ook de drie B’s nog niet", doelt hij op Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Steven Berghuis. Die laatste viel wel in tegen Vojvodina (1-0).