Pasveer over Ramaj en Ajax

Pasveer 'aan de ene kant' verrast door Farioli: 'Ramaj doet normaal naar mij'

25 juli om 22:58
Laatste update: 25 juli om 23:31

Remko Pasveer merkt niets aan het gedrag van Diant Ramaj, nadat Francesco Farioli voor hem als eerste doelman koos. De sluitpost maakte geen geweldige indruk bij Ajax tegen FK Vojvodina. Voor de camera van Ziggo Sport maakte de sluitpost duidelijk dat de overwinning en de nul het belangrijkste is voor de Amsterdammers.

Na meer dan een jaar zonder speeltijd was het weer even wennen voor Pasveer om onder de lat te staan in de Johan Cruijff Arena. "Tuurlijk", steekt Pasveer van wal. "Het is altijd wennen. Het mooiste is dat we winnen. Ik hoorde het net, ja. De oudste speler van Ajax in Europa. Leuk feitje, maar het interesseert me niet. Het resultaat is het belangrijkst", aldus Pasveer, die wisselend terugkijkt op het optreden van Ajax. "We hebben goede en mindere fases gehad. Dat is inherent aan het nieuwe seizoen. We hebben een nieuwe trainer met nieuwe ideeën."

Francesco Farioli verraste vriend en vijand door 'voorlopig' voor Pasveer te kiezen als eerste doelman. De veertigjarige sluitpost was zelf ook enigszins verrast. "Aan de ene kant wel, natuurlijk. Aan de andere kant: ik weet wat ik ervoor doe en laat en hoe ik met het team bezig ben. Dan valt de keuze op mij en daar ben je blij mee natuurlijk. Dat is wel waar je het voor doet. Ik ga niet op de bank zitten omdat ik vind dat ik op de bank hoor. Als ik bij de club ben dan wil ik ook spelen en daar alles aan doen. Dan is de keuze aan de trainer en dan moet je geluk hebben dat hij het ziet zitten."

Na de wedstrijd tegen Olympiakos kreeg Pasveer het gevoel dat hij wel eens eerste keeper zou kunnen worden dit seizoen. "Dat ging goed als team en voor mezelf. Vooral de boel neerzetten en organiseren achterin. Vandaag eigenlijk ook. Ik denk dat we heel weinig weggeven, omdat we goed staan. Het begin was wat onrustig. Ook bij mij. Het was even wennen. Dat mag niet gebeuren, maar al met al winnen we en houd ik de nul."

Toch is Pasveer er niet volledig van overtuigd dat hij nu de eerste doelman van Ajax is. "Dat is aan de trainer. Het is geen topic nu. Ik doe mijn best voor Ajax nu en zolang we de nul houden is het goed, toch?", aldus de doelman, die niet met Farioli sprak over zijn keuze. "Op een gegeven moment was het gewoon duidelijk. Ik moet gewoon m’n ding doen en de ploeg scherp houden."

Reactie Ramaj op reserverol bij Ajax

Ramaj zou door de keuze van Farioli per direct willen vertrekken bij Ajax. Pasveer merkt niets anders aan het gedrag van de Duitser. "Hij traint normaal en is normaal naar mij. Dat heb ik ook gedaan toen ik op de bank zat. Dat is het lot van een keeper. Soms speel je, soms speel je niet. Ik heb er niks van gemerkt en kan prima met hem."