De Boer begrijpt keuze Farioli voor Pasveer wel

De Boer begrijpt Farioli wel: "Dat zal wel even slikken zijn voor die jongen"

25 juli om 20:35

Ronald de Boer kan wel begrijpen dat Remko Pasveer bij de Europese start van Ajax op doel staat. Diant Ramaj begint daardoor op de bank, naast trainer Francesco Farioli.

Voorafgaand aan het Europa League-duel met FK Vojvodina zei Farioli dat het niet alles zegt dat Pasveer donderdagavond het doel verdedigt. "Maar hij moet een keuze maken", reageert De Boer bij Ziggo Sport. "Ik heb Pasveer gezien in de voorbereiding en dat ging heel goed. Hij heeft cruciale reddingen verricht. Dan breng je een trainer aan het twijfelen."

"Farioli zal ook wel gedacht hebben: Ramaj is mijn eerste keeper, omdat hij het vorig seizoen goed heeft gedaan. Hij was een van de lichtpuntjes. En nu zit 'ie toch op de bank. Dat zal wel even slikken zijn voor die jongen", verplaatst De Boer zich in Ramaj, die na de beslissing van Farioli zijn zinnen zou hebben gezet op een vertrek uit Amsterdam. Toch heeft De Boer begrip voor Farioli's keuze. "Pasveer is nu gewoon de nummer één in communicatie en rust aan de bal hebben."

Van een ontevreden Ramaj is volgens Farioli overigens geen sprake, aldus de Italiaanse trainer bij Ziggo Sport. "We hebben een transparant gesprek gehad. Hij is erg professioneel en heeft mijn keuze geaccepteerd. Geen speler is blij als hij niet speelt, maar zijn reactie op de training is geweldig."