Berghuis ontbreekt bij eerste elf: 'We moeten voorzichtig met hem zijn'

Farioli is voorzichtig met Berghuis: 'Daar moet nog wel wat gebeuren'

25 juli om 20:37

Steven Berghuis is nog niet fit genoeg om te starten bij Ajax, zo geeft Francesco Farioli voor het duel tegen FK Vojvodina aan bij Ziggo Sport. Ook gaat de oefenmeester in op de tegenstander uit Servië.

Berghuis is nog niet klaar voor een basisplaas bij Ajax. "Hij is nog niet helemaal fit, daar moet nog wel wat gebeuren. Ook met hem heb ik meerdere keren gesproken. Hij is een belangrijke speler die we zo snel mogelijk op het veld willen hebben, maar ook zo vaak mogelijk. Daarom moeten we voorzichtig met hem zijn en niet te enthousiast zijn. We moeten zijn fitheid goed opbouwen", aldus Farioli.

De Italiaan is zich bewust van de kwaliteiten van Vojvodina. "Er zijn veel gevaren, want het is een team dat goed georganiseerd is. Ze spelen bovendien met drie andere spelers dan we hadden verwacht, dus we moeten snel kunnen anticiperen op de tactiek die ze gekozen hebben. Nu is het aan ons om de wedstrijd tactisch zo goed mogelijk aan te pakken, mét persoonlijkheid en karakter. We moeten het stadion achter ons krijgen."