Go Ahead Eagles speelt gelijk tegen SK Brann

Go Ahead speelt in boeiend duel gelijk tegen SK Brann: beslissing valt in return

25 juli om 20:26

Go Ahead Eagles heeft zich knap staande gehouden in de eerste Europese wedstrijd van dit seizoen. De ploeg uit Deventer speelde in eigen huis doelpuntloos gelijk tegen SK Brann en heeft in de return daarom nog alles om voor te spelen.

Trainer Paul Simonis miste een hoop spelers in zijn eerste officiële wedstrijd als coach van Go Ahead. Onder andere centrumverdediger Gerrit Nauber was niet beschikbaar. Simonis moest met de eerste Europese wedstrijd René Hake doen vergeten. De succescoach die vorig jaar het Europees voetbal veiligstelde vertrok naar Manchester United, net als een aantal belangrijke spelers de deur in Deventer achter zich dicht trokken.

Go Ahead mocht dan wel wat spelers kwijt zijn geraakt, toch deed de ploeg uit Deventer absoluut niet onder voor SK Brann. De manschappen van Simonis oogden fris en kregen een aantal goede kansen in het eerste bedrijf. Vooral de uitblinkers Bobby Adekanye en Dean James kwamen veel aan de bal en zorgden voor gevaar. Eerstgenoemde kreeg ook de meeste kansen, maar een goal viel er niet voor rust.

Na de onderbreking was wel te zien dat Go Ahead de eerste officiële wedstrijd van het seizoen speelde. De thuisploeg gooide iets minder energie in het spel, maar de elf van Simonis hielden zich wel staande tegen Brann. Er vielen nog een aantal kansen via de ijzersterke Adekanye, maar beide ploegen sloten het duel doelpuntloos af. Wel kreeg Go Ahead nog een domper te verwerken in de slotfase. Eric Llansana moest aan de noodrem trekken en kreeg rood, waardoor hij geschorst is voor de return.

De beslissing in het tweeluik in de voorronde van de Conference League valt dus op 1 augustus tijdens de return in het Noorse Bergen.