Ajax gelinkt aan Sergi Roberto van Barcelona

Opvallend gerucht uit Spanje: Ajax gelinkt aan Sergio Roberto

26 juli om 06:11
Laatste update: 26 juli om 10:51

Ajax zou één van de gegadigden zijn om Sergi Roberto over te nemen van FC Barcelona. Dat meldt Catalonia Radio. De voormalig aanvoerder zou van de clubleiding te horen hebben gekregen dat hij geen zekerheid heeft over een nieuw contract bij Barça.

Technisch directeur Deco van Barcelona zou Roberto persoonlijk gebeld hebben om hem op de hoogte te stellen van het nieuws. Door de financiële problemen bij Barça en eventuele versterkingen moet de ploeg er wellicht voor kiezen om de verdediger geen nieuw contract aan te bieden. Officieel is Roberto sinds 1 juli transfervrij, maar hij is dus nog altijd in gesprek met Barcelona.

De kans dat Roberto gaat vertrekken is dus levensgroot en daarom zouden zich drie clubs bij hem gemeld hebben. West Ham United, Aston Villa en Ajax zouden op dit moment de beste papieren hebben om de Spanjaard over te nemen. Roberto overweegt om op één van de opties in te gaan, omdat hij maar geen duidelijkheid krijgt van Barcelona, de club waar hij al sinds zijn veertiende speelt.

Roberto is jarenlang een cruciale kracht geweest voor Barcelona. Afgelopen seizoen was hij zelfs de eerste aanvoerder als hij speelde. Roberto speelde in 24 officiële wedstrijden mee. Hij scoorde drie keer en gaf ook drie assists. In totaal speelde Roberto 373 duels in het shirt van Barcelona. Tijdens die wedstrijden is hij op bijna elke positie op het veld opgesteld.