Sarpong speelde eerder tegen Vojvodina: 'Zakelijke ploeg, nu beter geworden'

Sarpong heeft ervaring met Vojvodina: 'Inzakken en weinig druk geven'

25 juli om 18:58

Jeffrey Sarpong heeft vertrouwen in een goed resultaat voor Ajax, in de wedstrijd tegen FK Vojvodina in de voorronde van de Europa League. In gesprek met de clubkanalen van de Amsterdammers gaat de oud-Ajacied in het doelpunt dat hij ooit maakte tegen het eveneens Servische FK Borac, en op de wedstrijd die hij zelf speelde tegen Vojvodina.

In de UEFA Cup speelde Ajax in september 2008 tegen FK Borac, eveneens in een voorronde. Het heenduel werd met afgesloten met een 1-4 zege, maar vooral de return staat bij Sarpong in het geheugen gegrift. Het jeugdproduct scoorde zijn eerste Europese goal. "Diagonaal in de hoek. Ik begon op de bank, viel in en wilde me laten zien toen ik inviel. Het was mijn eerste Europese goal, dus een prachtig moment voor mij. Het was geen geweldige wedstrijd, maar Ajax zijnde moet je zo'n duel toch altijd winnen."

Ook speelde Sarpong later tegen Vojvodina, in de voorronde van de Conference League. Zowel het heenduel als de return ging met 1-0 verloren. "Het was toen een zakelijke ploeg en ik verwacht, omdat het nu Europa League is, dat ze iets beter zijn geworden. Ik denk dat ze tegen Ajax gaan inzakken en weinig druk geven. Maar als Ajax doet wat ze kunnen, zeker met deze nieuwe trainer, moet het wel goedkomen."

Sarpong kijkt met een positief gevoel terug op zijn tijd bij Ajax, maar heeft ook het gevoel dat er meer in zit. "Enerzijds was ik trots dat ik voor de mooiste club van Nederland speelde. Het was mijn jongensdroom, dus dat was mooi. Maar aan de andere kant wilde ik er meer uithalen. Het was vooral een leerzame periode, omdat ik realiseerde dat het in de voetbalwereld snel kan draaien: van basisspeler naar bijna geen minuten in een korte periode."