Kroes doet boekje open over Traoré-transfer naar Ajax

Kroes doet boekje open over Traoré-transfer: 'Zijn agent wilde langdurig contract'

25 juli om 15:17

Alex Kroes heeft in een interview met het clubkanaal van Ajax een boekje opengedaan over de transfer van Bertrand Traoré. Het binnenhengelen van de vleugelaanvaller, die in het seizoen 2016/17 ook al voor Ajax speelde, heeft 'vrij lang geduurd', aldus de technisch directeur.

Ajax hoopt deze zomer nog de nodige spelers aan te kunnen trekken, maar moet daarvoor eerst spelers verkopen. De club haalde tot dusver één nieuweling: Traoré. Hij kwam op transfervrije basis naar Amsterdam. "Als we hem fysiek op orde krijgen, hebben en houden, dan denken we dat we een heel goede aan hem hebben. Er zijn geen tien Traoré's te vinden, niet met hetzelfde financiële pakketje", begint Kroes hoopvol. 

Het bereiken van een akkoord met Traoré en zijn agent, nam wat tijd in beslag. Het was gecompliceerder dan aanvankelijk gedacht. "Het heeft vrij lang geduurd", vervolgt Kroes, die uitlegt waarom. "Want zijn agent wilde een langdurig contract met andere getallen. Wij wilden een korter contract, waarin we hem scherp houden. En we hebben dus financiële kaders waarin we moeten werken."

Omdat het aantrekken van Traoré langer duurde dan in eerste instantie gedacht werd, is hij donderdagavond ook niet van de partij als Ajax het in de Johan Cruijff ArenA opneemt tegen het Servische FK Vojvodina. De vleugelaanvaller is immers nog in afwachting van de afronding van het benodigde papierwerk.