Dit verdienen de sterren in Saudi-Arabië

Dit verdienen de sterren in Saudi-Arabië: Ronaldo overklast Benzema en Neymar

3 augustus om 13:05

Het voetbal in Saudi-Arabië wil ook deze zomer de nodige sterren verleiden met behulp van enorme salarissen. Cristiano Ronaldo is momenteel de absolute topverdiener. VoetbalPrimeur zet uiteen wat de sterren van de Saudische competitie verdienen.

Het zal geen verrassing zijn dat Ronaldo veruit de bestbetaalde speler is in Saudi-Arabië. De 39-jarige Portugees ontvangt liefst tweehonderd miljoen euro bruto per jaar bij Al Nasr. Daarmee verpulvert hij ‘concurrenten’ Karim Benzema en de langdurig geblesseerde Neymar. Zowel de Fransman (Al Ittihad) als de Braziliaan (Al Hilal) krijgt honderd miljoen per seizoen, zo blijkt uit cijfers van Capology.

Ronaldo, Benzema en Neymar zijn lang niet de enige sterren die het Europese toneel hebben verlaten voor het grote geld in Saudi-Arabië. Riyad Mahrez (Al Ahli) en Sadio Mané (Al Nasr) completeren de top-vijf met een inkomen van respectievelijk 52,5 miljoen en 40 miljoen.

Neymar-ploeggenoten Kalidou Koulibaly (34,7 miljoen), Sergej Milinković-Savić (25 miljoen) en Aleksandar Mitrović (25 miljoen) zitten er ook warmpjes bij. De top-tien bestaat verder uit N’Golo Kanté en Aymeric Laporte. De Fransman strijkt jaarlijks 25 miljoen op, de Spaanse EK-winnaar moet het doen met 24,5 miljoen. Overigens werd zowel N’Kanté (West Ham) als Laporte (onder meer Atlético) al in verband gebracht met een terugkeer naar Europa.

Moussa Diaby is de meest recente speler die naar Saudi-Arabië trok. De vleugelaanvaller verruilde Aston Villa voor Al Ittihad. Met 15,3 miljoen euro komt hij niet in de buurt van de top-tien. Ook Marcelo Brozovic (24,2 miljoen), Roberto Firmino (19), Malcom (18) en Rúben Neves (17.3) zijn hem nog de baas. Overigens ontvangt Georginio Wijnaldum bij Al Ettifaq jaarlijks zo'n vijftien miljoen.