Lovre geeft Ajax tips over aanpakken van Vojvodina

Ajax krijgt tips over aanpakken van Vojvodina: 'Daarin vind ik ze niet sterk'

25 juli om 11:05

Oud-Groningen-speler Goran Lovre heeft in gesprek met Het Parool Ajax wat tips gegeven over het aanpakken van FK Vojvodina. Volgens de Serviër is de opponent van de Amsterdammers geen ploeg die achterover leunt, maar heeft het team wel wat zwakke plekken.

Volgens Lovre is Vojvodina in Servië een vooraanstaande ploeg met een aantal kenmerkende kwaliteiten. "Voor Balkanbegrippen hebben ze een aardig budget te besteden. Dat ligt wel onder het gemiddelde budget van Nederlandse en Belgische clubs. Vojvodina staat bekend om de goede jeugdopleiding. Sergej Milinković-Savić komt er vandaan, die is later bij Lazio gaan voetballen."

Lovre vertelt ook over de trainer Bozidar Bandovic. Die coach heeft er bij Vojvodina en specifieke speelstijl ingeslepen. "Bandovic is een ervaren trainer, die vaak in een 4-2-3-1-systeem speelt, met twee goede buitenspelers. In Servië legt Vojvodina het accent op het middenveld vaak aanvallend, maar ik verwacht dat ze tegen Ajax wat verdedigender zullen spelen."

Toch verwacht Lovre dat Vojvodina ondanks de verdedigende speelstijl Ajax het vuur aan de schenen kan leggen. "Ze willen voetballen. Daarom verwacht ik twee leuke wedstrijden, met veel doelpunten aan beide kanten." Lovre denkt ook dat Ajax goed gebruik moet maken van de zwakke plekken van Vojvodina. "Ik vind ze in de opbouw niet zo sterk. Ik zou Ajax aanraden om vroeg druk te zetten."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!