Misehouy wilde niet mee in Ajax-plannen van Kroes

'Misehouy wilde niet mee in de huidige Ajax-normen, dan houdt het ook op'

25 juli om 10:36

Volgens Alex Kroes heeft Gabriel Misehouy zelf gekozen om te vertrekken bij Ajax. Het talent wilde niet mee in de huidige normen en het contract de Amsterdammers hem aanboden, waardoor beide partijen besloten dat de wegen zouden scheiden.

Kroes legt uit hoe de gesprekken tussen Ajax en Misehouy liepen. "We hebben binnen onze mogelijkheden een sportief en financieel plan voorgeschoteld. Binnen de huidige normen. En na een aantal gesprekken gevoerd te hebben, bleek hij daar niet op in te willen gaan. Dan ben je ook klaar en uitgespeeld als club, dan houdt het op. Wij hebben kaders, dit is het plan. Iedereen is daarin welkom en zo niet dan houdt het op."

Er heersen in ieder geval geen nare gevoelens richting Misehouy en zijn kamp. "Natuurlijk wensen we hem veel succes in de toekomst en we hopen dat hij het ergens anders heel erg goed doet.” Volgens Kroes hebben de contracten die in het verleden zijn uitgedeeld hier wel aan bijgedragen. “Het referentiekader helpt ons niet. Als je naar beneden moet in salariskosten, dan zul je begrijpen dat elk nieuw contract in verdiensten wat lager ligt."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!