FC Utrecht presenteert nieuwe doelman: Brouwer

FC Utrecht presenteert nieuwe doelman na geruchtmakende breuk met Heracles

25 juli om 10:15

Michael Brouwer heeft een nieuwe club gevonden in de Eredivisie. Na zijn opmerkelijke breuk met Heracles Almelo gaat hij aan de slag bij FC Utrecht, waar hij tweede doelman wordt.

Brouwer (31) was transfervrij, nadat zijn contract bij Heracles aan de vooravond van zijn dertiende seizoen in Almelose dienst werd ontbonden. De club wilde hem geen contract voor onbepaalde tijd aanbieden, terwijl dat volgens de regelgeving wel moest. Brouwer mocht vervolgens uitkijken naar een nieuwe club. Dat is FC Utrecht geworden. Hij tekent voor twee jaar.

"Ik woon hier in de buurt, dus dat scheelt al heel veel", reageert Brouwer op de Utrecht-site. "Ik ben hier als klein kind ook vaak geweest om naar wedstrijden te kijken. Dan heb je sowieso al wat gevoel bij deze club. Dit is een grote club, het niveau is hoog en er zit veel kwaliteit in de selectie. Voor mij is FC Utrecht een mooie uitdaging om te laten zien wat ik kan en daar heb ik heel veel zin in."

Brouwer, die vorig seizoen geen competitiewedstrijd van Heracles miste, wordt in de Domstad de stand-in van Vasilios Barkas. Hij is de opvolger van Mattijs Branderhorst, die is overgestapt naar Fortuna Sittard.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!