Willem II shopt weer in België en strikt spits

Willem II slaat weer toe in België: trainer Maes krijgt gewenste spits

25 juli om 09:28

Willem II heeft zijn gewenste aanvallende versterking binnen. Kyan Vaesen komt op huurbasis over van KVC Westerlo, zo maken de Tilburgers donderdagochtend bekend. In de overeenkomst is geen optie tot koop opgenomen.

De komst van een spits stond hoog op het wensenlijstje van trainer Peter Maes. De 23-jarige Vaesen doorliep de jeugdopleiding van Westerlo en sloot in 2019 al aan bij het eerste elftal. Hij speelde tot dusver 53 competitiewedstrijden op het hoogste niveau in België, waarin hij zeven keer scoorde en twee assists gaf.

"Bij KVC Westerlo stond ik de afgelopen seizoenen regelmatig in de spits, maar de club maakt nu een andere keuze, waardoor mijn kans op speeltijd kleiner wordt", vertelt Vaesen, die 1.90 meter lang is, op de website van de promovendus. "Ik wil vooral veel minuten maken en belangrijk zijn met goals en assists. Willem II had al eerder interesse en ik ben hartstikke blij dat het nu rond is gekomen."

Technisch directeur Tom Caluwé beaamt dat Vaesen al enige tijd op de radar van de scouting stond. "Het is een complete spits die met zijn lengte in de lucht gevaarlijk kan zijn, maar heeft ook meevoetballende kwaliteiten. We zijn hartstikke blij dat de keuzes voorin worden vergroot voor de technische staf. We zijn uiteraard nog niet klaar op de transfermarkt en willen in iedere linie de concurrentie nog vergroten."

Vaesen is na Emilio Kehrer de tweede offensieve aanwinst voor de Tricolores. Bovendien werden ook Thomas Didillon-Hödl, Mickäel Tirpan en Cisse Sandra al opgepikt in België.