Bruggink: 'Twente is met Lammers bezig'

Bruggink bevestigt FC Twente-interesse: "We zijn met hem bezig"

25 juli om 09:06
Laatste update: 25 juli om 11:23

FC Twente hoopt zich te versterken met Sam Lammers. Technisch directeur Arnold Bruggink bevestigt dat de 27-jarige spits van Rangers FC een serieuze optie is voor de Tukkers.

Lammers zou slechts 'één stap verwijderd zijn van een overstap naar FC Twente', klonk het woensdag. Zover is het volgens Bruggink nog niet. "Ik ga niet ontkennen dat we met hem bezig zijn", stelt de oud-prof tegenover TC Tubantia. "Maar zo ver is het nog lang niet."

FC Twente ziet de komst van een nieuwe spits als prioriteit. Momenteel is Ricky van Wolfswinkel de enige nummer negen in de selectie van Joseph Oosting, die het 6 augustus opneemt tegen Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League. De talentvolle Lucas Vennegoor of Hesselink wordt nog niet klaar geacht voor het grote werk. Eerder viel onder meer de naam van Wout Weghorst in Enschede, maar hij is te duur.

Lammers speelde het afgelopen halfjaar op huurbasis voor FC Utrecht, waarvoor hij in achttien Eredivisie-duels tien keer scoorde en drie assists gaf. Een langer verblijf bleek echter niet haalbaar voor de Domstedelingen, die zich inmiddels al versterkten met Noah Ohio en David Min.

Of Lammers een huur- of definitieve transfer moet maken naar FC Twente, is nog niet duidelijk. Hij heeft nog een contract tot medio 2027 in Schotland.