'Barça hoopt op Williams en biedt op Olmo'

'Barça ziet PSG opdoemen als bedreiging en pakt ook door voor Olmo'

25 juli om 08:44

FC Barcelona ziet Nico Williams nog altijd als topprioriteit, maar de Catalanen hebben inmiddels ook een bod uitgebracht op Dani Olmo. Het voorstel was echter niet genoeg om RB Leipzig al te overtuigen, meldt Mundo Deportivo.

Volgens de sportkrant wilde Barça veertig miljoen euro op tafel leggen voor Olmo, verspreid over meerdere jaren. Daarnaast zou de transfersom nog met twintig miljoen kunnen oplopen bij sportieve successen van de ploeg van coach Hansi Flick. Het bod werd door Leipzig echter afgeslagen. De Bundesliga-club verlangt meer zekerheid dat het zestig miljoen overhoudt aan de deal. 

Het is de verwachting dat Barça spoedig een nieuw voorstel neerlegt in Leipzig. Hoewel de transferclausule in het contract van Olmo inmiddels is verlopen, zijn Die Roten Bullen bereid om te onderhandelen over een transfer. De Spaanse international wil zelf dolgraag de overstap maken naar Camp Nou. Hij speelde eerder in de jeugd van de Catalanen, voordat hij op jonge leeftijd naar Dinamo Zagreb vertrok.

Mocht Olmo zijn gewenste transfer naar de La Liga-grootmacht maken, dan komt hij mogelijk Nico Williams tegen. Barça kan hem door een clausule voor 58 miljoen euro overnemen van Athletic Bilbao. De EK-ster van Spanje is enthousiast over het Catalaanse voorstel, maar Paris Saint-Germain probeert nog roet in het eten te gooien. De Fransen zien in Williams de opvolger van Kylian Mbappé.

Het is duidelijk dat PSG financieel meer kan bieden en daarmee een serieuze bedreiging vormt, maar bij Barça kan hij samenspelen met vrienden als Lamine Yamal, Alejandro Balde en Fermín López. De linksbuiten beslist vermoedelijk snel over zijn toekomst.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!