Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Vojvodina

Vermoedelijke opstelling: Ajax met basisdebutant, vraagteken op rechtsbuiten

25 juli om 07:28

Francesco Farioli maakt donderdagavond zijn officiële debuut als trainer van Ajax. De Italiaan zal meteen een aantal lastige keuzes moeten maken voor het duel met Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League. Dit is de vermoedelijke opstelling van de Amsterdammers.

Over de keeperskwestie is inmiddels het nodige gezegd en geschreven. Niet Diant Ramaj, maar Remko Pasveer verdedigt het doel tegen de nummer vier van Servië. De veertigjarige sluitpost geniet voorlopig de voorkeur van Farioli. Ajax heeft behoefte aan zijn leiderschap en coaching, want hij weet een redelijk jonge defensie voor zich. Devyne Rensch, Josip Sutalo, Dies Janse en Jorrel Hato lijken te starten.

Janse zou in dat geval zijn basisdebuut maken, al kan Farioli ook nog kiezen voor Ahmetcan Kaplan. De Turk keerde vervroegd terug van zijn vakantie na het EK, maar hij viel alleen in tijdens de oefenduels met Al Wasl en Olympiakos. Mogelijk vindt Farioli het daardoor te vroeg voor een basisplek van Kaplan.

Op het middenveld is Jordan Henderson de nummer zes. De Engelsman zal tevens de aanvoerdersband dragen. Kenneth Taylor lijkt ook zeker van zijn plekje, terwijl Farioli op de persconferentie aankondigde dat Steven Berghuis fit genoeg is om te starten. Kian Fitz-Jim, die een sterke voorbereiding speelde, lijkt daardoor het belangrijkste kind van de rekening te zijn.

Hoewel Ajax met personele problemen kampt op rechtsbuiten nu Bertrand Traoré nog niet speelgerechtigd is, kwam Berghuis tijdens de voorbereiding niet op die positie in actie. De nieuwe oefenmeester lijkt te opteren voor meer snelheid op de vleugels. Mika Godts en Carlos Forbs hebben daarom goede papieren om beide aan de aftrap te staan. Chuba Akpom is de spits, doordat Brian Brobbey net als Steven Bergwijn nog vakantie viert.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Janse, Hato; Henderson, Berghuis, Taylor; Godts, Akpom, Forbs.