Gudelj moet op 26-jarige leeftijd stoppen met voetbal

Triest nieuws: oud-speler NAC en Ajax kondigt moet op 26-jarige leeftijd stoppen

24 juli om 23:45
Laatste update: 25 juli om 11:12

Dragi Gudelj moet op 26-jarige leeftijd noodgedwongen stoppen met voetballen. De in Breda geboren verdediger kampt al jaren met hartproblemen, die hem nu nopen om er een punt achter te zetten.

Gudelj werd vorig seizoen nog geconfronteerd met zijn hartproblemen, toen hij tijdens een wedstrijd van zijn club Córdoba CF in elkaar zakte. De verdediger werd uiteindelijk goed geholpen en overleefde het voorval, waarna hij met een ingebouwde defibrillator ging spelen. Zijn contract werd verlengd, maar de problemen aan zijn hart bleven aanhouden. Gudelj is daardoor genoodzaakt om zijn tot 2025 lopende contract in te leveren.

In een tien minuten durende video neemt Gudelj afscheid van Córdoba en het voetbal. "Ik heb alles gegeven, maar mijn hart zei dat het niet meer verder kon", is één van de zinnen waarin de verdediger zijn situatie schetste. Medici hebben hem afgeraden om nog door te gaan met voetballen, waardoor er nu een eind aan zijn carrière komt. De broer van Nemanja Gudelj (Sevilla) kwam in de jeugd uit voor NAC en Ajax en speelde daarna voor FC Wohlen (Zwitserland), Vitória Guimarães (Portugal), Cádiz en ten slotte Córdoba.