PSV en FC Eindhoven spelen gelijk in lichtstadderby

Pepi schiet PSV met een hattrick nipt langs FC Eindhoven in Lichtstadderby

24 juli om 21:43
Laatste update: 24 juli om 21:52

Ricardo Pepi heeft PSV aan de zege in de Lichtstadderby geholpen. In een volgepakt Philips Stadion maakte de Amerikaan een hattrick, waardoor PSV met 3-2 won van stadsgenoot FC Eindhoven.

De ploeg van Peter Bosz begon met een sterke basiself tegen de stadsgenoot, maar de defensieve linie was wel nog wat jong. Met de vijftienjarige Fabian Merièn, de negentienjarige Emmanuel van de Blaak, de twintigjarige Matteo Dams en de 21-jarige Fredrik Oppegaard stond er geen routinier in het veld. In de aanval kregen Guus Til, Ricardo Pepi en Couhaib Driouech de kans.

Het Philips Stadion zat volgepakt met 24.000 fans voor de jaarlijkse oefenwedstrijd tussen PSV en FC Eindhoven. Vanaf minuut één was het duidelijk dat de kampioen van de Eredivisie niet zo maar van de stadsgenoot ging winnen. PSV kwam na een half uur spelen echter wel op voorsprong, maar slechts vijf minuten na die goal legde Sven Blummel de zwakte van de verdediging van PSV bloot. De defensie had het lastig, waardoor het 1-1 werd.

Na rust werd het nog erger toen Dams Dyon Dorenbosch neerhaalde in de zestien meter. Ozan Kökcü pakte dat cadeautje uit en bracht FC Eindhoven verrassend op voorsprong. Twintig minuten voor tijd bracht Pepi PSV echter toch weer langszij. Met zijn tweede van de avond bepaalde hij de stand op 2-2, maar daar bleef het niet bij. In de blessuretijd kreeg de thuisploeg nog een penalty, waardoor Pepi PSV met een hattrick naar de zege kon schieten. De Amerikaan liet deze kans niet onbenut en hij bezorgde zijn ploeg de 3-2 zege.