Olympique Marseille wil Wellenreuther

'Wellenreuther kan plots transfer maken: Franse club klopt aan bij Feyenoord'

24 juli om 20:21
Laatste update: 25 juli om 10:59

Olympique Marseille heeft bij Feyenoord aangeklopt voor een mogelijke transfer van Timon Wellenreuther. Dat melden transferjournalisten Matteo Moretto en Fabrizio Romano. De Duitse doelman staat er goed op in Frankrijk.

Marseille zou Feyenoord hebben gevraagd naar de mogelijkheden om Wellenreuther eventueel over te nemen. De Duitser zou een van de opties zijn aan de Franse zuidkust en staat hoog op de wensenlijst. Als Marseille de 28-jarige Wellenreuther daadwerkelijk naar Frankrijk wil halen, dan zal de clubleiding fors in de buidel moeten tasten. De sluitpost verlengde onlangs zijn contract tot de zomer van 2027.

Olympique Marseille is bezig aan een drukke transferzomer. Na de opvallende komst van toptrainer Roberto De Zerbi werden Mason Greenwood (Manchester United) en Pierre-Emile Hojbjerg (Tottenham Hotspur) naar de club gehaald. 

Wellenreuther is al enkele jaren in een keepersstrijd verwikkeld met Justin Bijlow. De Duitse doelman kwam in de zomer van 2022 naar Feyenoord als stand-in van Bijlow. De Nederlander raakte echter regelmatig geblesseerd en Wellenreuther deed het steevast uitstekend als vervanger. De roep om de Duitser werd dan ook groter vanuit de achterban. Inmiddels zijn Bijlow en Wellenreuther fit, maar het is nog niet bekend wie coach Brian Priske als eerste keus op het oog heeft.