Rodriguez niet naar Feyenoord maar naar Bahia

'Voormalig Feyenoord-target toch niet naar Europa: Braziliaanse club heeft beet'

24 juli om 19:58
Laatste update: 25 juli om 10:58

Luciano Rodriguez vertrekt niet naar Girona FC, maar naar het Braziliaanse EC Bahia, zo meldt Fabrizio Romano. Daarmee wordt de Uruguayaan wel alsnog onderdeel van de City Football Group.

Rodriguez was de voorbije transferperiodes topkandidaat om Feyenoord te versterken, maar een deal kwam telkens maar niet rond. Uiteindelijk vertrekt hij nu dus voor iets meer dan elf miljoen euro naar het Braziliaanse Bahia. Zijn Uruguayaanse club Liverpool Montevideo behoudt dertig procent van de transferrechten. Volgens Romano is al het papierwerk rond de deal al afgerond.

De twintigjarige Rodriguez zou eerst naar Girona vertrekken, maar hij komt dus nog niet naar Europa. De kans dat dit snel zal gebeuren is wel groot, aangezien ook Bahia lid is van de City Football Group. Onder die groep vallen ook clubs als Lommel SK, Troyes, Girona, Manchester City en Palermo. Het komt zeer regelmatig voor dat een speler binnen de City Football Group een transfer maakt om zo geld te besparen en dus wordt Rodriguez snel in Europa verwacht.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!