Argentinië woest na moment op Olympische Spelen

Argentinië woest na historisch moment op Olympische Spelen: 'Grootste circus ooit'

25 juli om 06:30
Laatste update: 25 juli om 10:57

Het krankzinnige einde van het duel tussen Argentinië en Marokko op de Olympische Spelen heeft heel veel stof doen opwaaien. Zowel Lionel Messi als bondscoach Javier Mascherano is totaal niet te spreken over wat er woensdagavond gebeurd is in het Franse Saint-Étienne. 

Het Argentijnse TyC Sports kopt met 'een historisch schandaal'. Het medium was getuige van een scenario dat nog nooit eerder vertoond is. Nadat Argentinië zich via een bizarre scrimmage-goal in de 107de (!) minuut terugknokte tot 2-2, moesten beide ploeg van het veld af. 

Dat had te maken met vuurwerkbommen op het veld, terwijl Marokkaanse fans hetzelfde veld bestormden. De treffer werd goedgekeurd, de wedstrijd beëindigd en beide landen zochten de kleedkamers op. Althans, dat dacht men. Er was alleen helemaal niet afgefloten, het duel was alleen stilgelegd. Toen de wedstrijd werd hervat, werd de Argentijnse treffer na een VAR-check alsnog geannuleerd. Marokko speelde trok de winst uiteindelijk over de streep. 

De kritiek van Mascherano op de gang van zaken is niet mals. "Dit is het grootste circus dat ik ooit in mijn leven heb gezien", zei hij na afloop. Lionel Messi, die geen deel uitmaakt van de Argentijnse selectie, reageerde via Instagram. 'Insolito (ongebruikelijk)', luidt de kort maar krachtige boodschap van de aanvaller.