Wedstrijdverslagen Olympische Spelen

Update: historische taferelen op Spelen, Argentinië verliest 2 uur later alsnog

24 juli om 19:12
Laatste update: 24 juli om 19:58

Argentinië is woensdagmiddag ternauwernood ontsnapt aan een nederlaag op de Olympische Spelen. De kampioen van 2008 stevende lange tijd af op een nederlaag tegen Marokko, maar Ajax-doelman Geronimo Rulli en co. verzerkerden zich in de 107de minuut alsnog van een punt. Spanje, dat tegelijkertijd speelde, won wel.

Het duel werd gespeeld in Saint-Étienne. Het publiek in Parijs, dat nog wacht op de officiële openingsceremonie van de Olympische Spelen, was op slag van rust getuige van het eerste doelpunt. De Marokkaanse spits Soufiane Rahimi vond het net.

Vlak na de onderbreking verdubbelde diezelfde Rahimi de score, door van elf meter raak te schieten. De Argentijnen stonden zodoende voor een lastige opgave. Invaller Giuliano Simeone maakte de aansluitingstreffer, maar een gelijkspel leek er niet meer in te zitten. Tot in de zeventiende minuut van de extra tijd Boca Juniors-middenvelder Cristian Medina na een heuse scrimmage alsnog de 2-2 maakte. De andere twee landen in Groep B zijn Irak en Oekraïne.

Update: Bizarre taferelen in Frankrijk. Marokko heeft het duel met Argentinië alsnog gewonnen. Na de '2-2' van Medina ontstond er chaos op het veld, alvorens er werd afgefloten. Althans, dat dacht men. Het duel was in plaats daarvan gestaakt, en werd twee uur later alsnog uitgespeeld. De scheidsrechter begon de hervatting met een VAR-check, en kwam er achter dat de goal van Medina helemaal niet geldig was. Marokko slaagde er uiteindelijk in om de zege over de streep te trekken.